Her Bilgisayarda Mutlaka Olması Gereken Ücretsiz Programlar Listesi – 2020
Her Yeni Bilgisayarda, Format Attığınız Bilgisayarda Mutlaka Olması Gereken, Olmazsa Olmaz En Gerekli,Güncel,Popüler,Son Ücretsiz Programlar Listesini sizler için hazırladık. Yeni veya ikinci el bir bilgisayar mı aldınız, bilgisayarınıza format mı attınız, bu liste size göre. Sizin için hazırladığımız bilgisayarda mutlaka olması gereken programlar listesi işinizi kolaylaştıracak.
Hazırladığımız listeyi gördükten sonra başka bir liste aramayacaksınız. Her program kendi kategorisinde en fazla kullanıcı sayısına sahip. Programları orjinal sitelerinden indirebilirsiniz.

1. Google Chrome Web Tarayıcısı
Google Chrome, modern web için oluşturulmuş hızlı, basit ve güvenli bir web tarayıcısı programıdır. Chrome’ da, yerleşik kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı koruması, yerleşik uzantılar, tarayıcıdaki çeviri, temalar ve daha fazlası dahil olmak üzere pek çok kullanışlı özellik bulunur. Hemen her listede, bilgisayarda olması gereken programlar arasında yer alan bir programdır.

2. Google Drive
Google Drive, kullanıcıların bulut teknolojisi ile verilerini çevrimiçi yedekleme yapmasına imkan sağlayan bir programdır. Google Drive, kullanıcıların dosyalarına daha hızlı ulaşmasına yardımcı olur. Anahtar kelimeye göre içerik arama, dosya türüne, sahibine ve daha fazlasına göre filtreleme, resimlerdeki nesneleri ve taranmış belgelerdeki metni tanıyabilme özelliklerine sahiptir. 5 GB depolama alanına sahiptir.

3. Skype
Skype, kullanıcıların ücretsiz internet üzerinden metin, video ve sesli görüşme yapmalarını sağlar. Kullanıcılar ayrıca Skype kredisi, özel hesaplar ve abonelikleri kullanarak sabit hatları ve cep telefonlarını rekabetçi fiyatla arayabilirler.

4. WhatsApp
WhatsApp, kullanıcıların aile veya çalışma arkadaşları gibi önemli olan gruplar ile haberleşmesine imkan sağlayan bir programdır. Kullanıcılar grup sohbetleriyle tek seferde 256 kişiye kadar mesaj, fotoğraf ve video paylaşabilirler. Web ve masaüstündeki WhatsApp ile tüm sohbetlerini bilgisayarları ile sorunsuz bir şekilde senkronize edebilirler.

5. VLC media player
VLC media player, çoğu multimedya dosyasını, diskleri, cihazları ve ağ akışını yürüten ücretsiz ve açık kaynaklı bir çapraz platform multimedya oynatıcısı programıdır. Birçok yeni cihazın girişini, formatını, meta verisini destekler ve mevcut olanların çoğunu iyileştirir.

6. Spotify
Spotify, müzik dinlemek için geliştirilmiş bir programdır. 13 milyondan faza parça ile Spotify ile kullanıcıların dinleyebileceği müzik miktarının sınırı yoktur. Kullanıcılar sanatçı, albüm, tür aramaları ile istedikleri şarkılara ulaşabilir, şarkı listeleri hazırlayabilir, istedikleri zaman bilgisayar veya cep telefonlarında senkronize olarak bu listelerine ulaşabilirler.

7. GİMP
GIMP, neredeyse tüm işletim sistemi için kullanılabilen çapraz platformlu bir görüntü düzenleyicidir. GIMP işinizi halletmeniz için size bir çok araçlar sunar. Birçok özelleştirme seçeneği ve 3. taraf eklentileri sayesinde üretkenliğinizi GIMP ile daha da artırabilirsiniz.

8. TeamViewer
Team Viewer, internet üzerindeki herhangi bir bilgisayarın bir başka bilgisayarı uzaktan kontrol etmesine imkan sağlayan bir programdır . Kurulum gerekmez, sadece iki taraftan da uygulamayı çalıştırmak yeterlidir.

9. WinRAR
WinRAR, birçok sıkıştırma formatıyla uyumlu güçlü bir arşiv yöneticisi programıdır. WinRAR verileri yedekleyebilir ve e-posta eklerinin boyutunu azaltabilir, RAR, ZIP ve İnternet’ten indirilen diğer dosyaların sıkıştırmasını açabilir ve RAR ve ZIP dosya biçiminde yeni arşivler oluşturabilir.

10. Avast
Avast Free Antivirus güvenlik ve performans sorunlarına karşı tarama yapar ve bu sorunları anında nasıl gidereceğinizi açıklar. Virüsleri, zararlı yazılımları, casus yazılımları, fidye yazılımlarını ve kimlik avı e‑postalarını tespit eder ve durdur.

11. Malwarebytes
Malwarebytes , kullanıcıları en gelişmiş tehditlerden koruyan ve virüsten koruma yazılımını eski hale getiren, yeni nesil bir güvenlik programıdır. Geleneksel virüsten koruma yazılımlarının başarısız olduğu yerlerde devreye girer.

12. CCleaner
CCleaner, kullanılmayan ve geçici dosyaları sistemden kaldırır – daha hızlı, daha verimli çalışmasını ve kullanıcılara daha fazla sabit disk alanı kalmasını sağlayan bir programdır.

13. Adobe Acrobat Reader DC
Her bilgisayarda olması gereken programlar arasında olan Adobe Acrobat Reader DC, PDF belgelerini güvenilir biçimde görüntülenmesini, yazdırılmasını ve dosya üzerinde yorum eklenmesini sağlayayan bir programdır. Formlar ve multimedya da dahil her türlü PDF içeriğini açabilen ve etkileşim kurabilen tek PDF görüntüleyicisidir.

14. PDFCreator
PDFCreator, kolayca herhangi bir Windows programından PDF oluşturur. Ayrıca yalnızca PDF’i değil, belgeyi PNG, JPEG ve TIF gibi diğer popüler biçimlere de dönüştürebilir, belgelerinizi yetkisiz erişime veya değişikliklere karşı koruyabilir, PDF’lere erişimi kısıtlayabilir, belgeyi açmak için bir şifre talep edebilirsiniz.

15. Internet Download Manager
Internet Download Manager, güçlü, modern indirme hızlandırıcısı ve düzenleyicisi ile daha akıllı ve daha hızlı indirme görevi yapar. Kapsamlı hata kurtarma ve devam etme özelliği, kopuk bağlantılar, ağ sorunları, bilgisayar kapatmaları veya beklenmedik elektrik kesintileri nedeniyle kesilen veya kesilen indirmeleri yeniden başlatır.

16. ImgBurn
ImgBurn, bir CD / DVD / HD DVD / Blu-ray yazma uygulamasıdır. Özellikle DVD Video diskleri yazmak söz konusu olduğunda, diğer araçlarda genellikle bulunmayan birçok gelişmiş özelliğe sahip çok esnek bir uygulamadır. Güncellemelere gerek kalmadan en yeni sürücülerin tümünü destekler.

17. Recuva
Recuva, resimleri, müzikleri, belgeleri, videoları, e-postaları veya kaybettiğiniz diğer dosya türlerini kurtarabilir. Çoğu dosya kurtarma aracından farklı olarak, Recuva hasarlı veya yeni biçimlendirilmiş sürücülerden dosyaları kurtarabilir.

18. Bandicam
Bandicam, windows için bilgisayar ekranınızda herhangi bir şeyi yüksek kaliteli video olarak yakalayabilen hafif bir ekran kaydedicisidir. Ayrıca, PC ekranında belirli bir alanı kaydetmek veya DirectX / OpenGL / Vulkan grafik teknolojilerini kullanan bir oyunu yakalamak da mümkün.

19. Audacity
Audacity, bir mikrofon veya mikserden canlı ses kaydı yapabilir veya diğer medyadaki kayıtları dijitalleştirebilir. Ses dosyalarını içe aktarın, düzenleyin ve birleştirin. Kayıtlarınızı birkaç ortak dosya biçiminde dışa aktarın.